Avoinna tänään

Uudesta koronaviruksesta on avattu valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. 

Jos harkitsee akuuttien hengitystieoireiden perusteella lähtöä hoitoon, on ensin otettava yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai sen ollessa suljettuna alueen terveydenhuollon päivystykseen. Päivystysapu -numero 116 117 auttaa hoidon tarpeen arvioinnissa jo useiden sairaanhoitopiirien alueella (Etelä-Karjala, Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Helsinki ja Uusimaa, Itä-Savo, Kainuu, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Päijät-Häme). Tämän vuoden aikana se tullee käyttöön kaikkialla Manner-Suomessa. Lisätietoa THL:n sivuilla.